• türkçesi:

    biz hollywood olarak bu filmde öyle bir uydurduk, öyle ucube imkansız bir kurgu kurduk ki aklın durur.. şimdi sen izlesen bunu, çıkışta ister istemez "amma atmışlar ulan, bu kadar da olmaz" diye bik bik ediceksin.. biz de ne yaptık onun için, tuttuk filmdeki aşık çiftlere tarihten bi çift ismi verdik, orada burada senaryo hakkında atıp tutmanı engellemeye çalıştık.. burda mı yersin paket mi yapalım..
  • cinli, perili, şeytanlı filmlerde bol bol görünen ibare.
    böylece ne oluyor? cinler, periler şeytanlar gerçek oluyor, biz de yiyoruz.
  • bizde ise hemen ekleyiverirler bi yerlere: "bu filmdeki kisiler ve kurumlar hayal urunudur"
    -aman bi yamuk olmasın. hikayemiz ve kişiler aslında gayet gerçek ama, bir şikayet eden falan olur "bak biz oraya ne yazmışız kardeşim" diyebilelim değilmi ama...
    zaten moda bu; her filme, diziye dava açan birileri vardır bizde. kapıcılar, avukatlar, hemşireler, doktorlar, mehmet ali erbil falan. hım, ne... öyle işte.
  • ne zaman bir filmin başında bu ibareyi görsem, daha izlemeden 'yalanını sikiyim' diyorum.
  • bir filmi satmanın en güzel yollarından biri.
  • türk insanını televizyon başına kilitlemeye yetecek söz. filmin başında "based on a true story" yazar alttanda derinden bir sesle amcam "bu film gerçek bir hayat hikayesinden alınmıştır"dedi mi tamam. artık o film izlenmelidir.
  • "sözlükle ilgili istekler:
    bir entrynin sonuna "yaşanmıştır" yerine "based on a true story" yazan, kalkıp da baska entrylerinde dejenere edilmiş gençlik,televole kültürü, pis amerika, kahrolsun emperyalizm yazamasın..."

    bu isteğin dile gelme sebebidir. yoldan çıkma sebebidir.
  • bu ibareyi taşıyan filmleri görünce "ulan hayatımı çeksem kimse izlemez. ne boktan hayatlarımız var." düşüncesi oluşuyor beynimde bir yerlerde.
  • bu aralar film yapımcıları tarafından sonuna kadar sömürülen kavram. belli bir hikaye var ve olay onun üzerinden neredeyse tamamen değiştirilerek sunuluyor. en son ne zaman gerçek bir hikayeye dayanmayan bir film izledim hatırlamıyorum. yakında thor'un başına da based on a true story derlerse hiçşaşırmam. kime göre yanlış?
    bir de bunun nasıl yapıldığına dair bir örnek vereyim: oyuncak robotlar ile oynayan bir çocuk var. hikayemizin temeli bu. sen bu hikayeyi alıyorsun bundan transformers filmini yapıyorsun sonra da based on a true story çakıyorsun başına, al sana mis gibi film.
  • bu ibareyi okuduğunuz bir filmin doğruluk oranını merak ediyorsanız adamlar site yapmış.

    link burada. girip öğreniyorsunuz. çok incelemedim ancak merak eden varsa bakabilir.
hesabın var mı? giriş yap