• varolan fontlarla "yazı tasarımı" olabildiği gibi, "font tasarımı"nı da kapsayan bir tasarım dalıdır ki "deli işi" diye nitelemek isterim birden kendisini. zira r harfinin eğrisinin tepesinden ne kadar uzakta başlayacağı, eğrinin yarıçapının ne olacağı, bu eğrinin tepe noktasının harfin gerçek tepesini ne kadar geçeceği bu eğrinin kalınlığının ana gövdenin kalınlığına oranı vs vs gibi o kadar çok parametre var ki... bir de "gerçek boyut", "optik boyut" gibi kavramlar işin içine girdiğinde koşarak kaçma isteği uyandıran tasarım dalı, bilim.
  • http://www.youtube.com/watch?v=c6q0dfrbr10

    ve "v" coştukça yazının da coşması, doruğa çıkması...

    -are you like a crazy person?
    -i'm quite sure they will say so...
  • turkish celebrities başlığı altında son zamanlarda gördüğüm en iyi örneği şudur:

    http://www.behance.net/…turkish-celebrities/7576749
  • harf ve sembollerle ifade sanati ve tekniği. esasen metal veya tahta harfleri bir araya getirerek baski yapma işidir ama günümüzde bilgisayarla beraber gelişen masaüstü yayıncılık ve tanıtım animasyonlariyla başlı başına sanat dalı haline gelmiştir.
  • surekli yazili iletisim yapanlar, yazilar hazirlayanlar veya bir saat harcamak isteyenlere: http://practicaltypography.com/ hakkinda bilinmesi gereken pratik cogu sey, kolayca ve guzelce anlatilmis.
  • türkiye'de aramayın. zira üç rakip bankanın intro, iki yüz şirketin lobster, iktidar ve ana muhalefet partisinin aynı font ailesini (futura) kullandığı crazy boy eradayız. yani bir nevi: (bkz: best free fonts 2013)
  • ruyalarinizda "futuraaa hayir lan garamooond!" die sayiklamaniza sebep olucak bi hadise*tasarimin en onemli kismi..reklam sirketlerinde yada dergi tasarimi gibi islerde calisan kisiler icin alinmasi gereken ders..sabir gerektirir*
  • kafanız hiç basmadığında aşağıdaki türden bir eser verirsiniz:
    http://i33.tinypic.com/10rl7om.jpg
  • tipografide çok sayıda kural ve onları uygulamak için çeşitli yollar vardır. hataları görmek için eğitimli ve çok pratik yapmış bir göze her zaman ihtiyaç duyulur, çünkü bilgisayar bir tanrı değildir.
    tipografinin karşı karşıya kaldığı en büyük sorun harflerin kapalı ve açık alanları arasındaki dengedir. bunun bir exlibristeki yanlış uygulaması, resim ve yazıyı daha karmaşık hale getirmektedir. yazı ve resim uyum içinde olmalıdır. dolayısıyla tasarım prensibiniz ne olursa olsun tipografi dikkat edilesi hususların en basında gelir.
  • başarılı olmanın yolu harflere duyulan tutkudan geçer, konuya bu yoğunlukta yaklaşan insan, itinayla biraraya getirilmiş harf ya da kelimeler gördüğü an tarif edilmez bir haz alır, gözü mutlu olur, vizyonunda çiçekler açar.
hesabın var mı? giriş yap