50 entry daha
  • #146537165 enty'nin devamı niteliğindedir. konuya geçmeden lütfen mesaj yolu ile hisse sormayınız. bu entry'lerin amacı bilgilenmeniz ve kendi yatırımınıza kendinizin karar verebilmesini sağlamak için. yoksa size hisse pazarlayan pek çok telegram kanalı ve pek çok tweter kullanıcısı var.
    elbette bu yazdıklarım da yeterli değil sadece küçük bir bilgilendirme olarak kabul edebilirsiniz. kendinizi daha çok geliştireceğinizi ve kimseye muhtaç olmadan yatırım yapabileceğinizi ümit ediyorum. bol kazançlar.

    stop-loss, "risk yönetimidir". ingilizce'de "kaybı durdur", borsamızda da "zarar kes" anlamı taşımaktadır. hisse üzerine yorum yapacak olursak ; hisseniz belirlediğiniz bir fiyata düştüğünde satmak üzere aracı kuruma iletmiş olduğunuz emirdir.
    stop-loss çoğunlukla teknik analiz yöntemi ile seçilmiş hisselerde tercih edilir, zira temel analiz ile tercih ettiğimiz hisseleri araştırıp ucuza aldığımız ve uzun vadeli düşündüğümüz için riskimiz daha azdır. ancak temel analiz yönteminde de tercih edilir, edilmelidir de.
    temel analiz konusu #146537165 entry'de basitçe açıklandı, okuyabilirsiniz.

    stop-loss, zararın ne kadarına katlanabileceğimiz noktayı gösterir. yatırım yaparken alım noktası belirlendikten sonra karar verilmesi gereken ikinci aşama stop seviyesidir.

    her ne kadar okuduğunuzda size tuhaf gelecek olsa da bir yatırım aracındaki en önemli nokta aslında satım noktasıdır.

    yatırımınızda istikrarlı bir şekilde sermayenizi artırmanız için mümkün olduğunca kayıptan kaçınmanız gerekir.

    maalesef ben de, pek çok yatırımcı da para kaybetmeden para kazanamaz. bu sistemin doğasına, işleyişine, mantığına terstir. ancak kaybımızı minimum seviyeye düşürebiliriz. stop belirlemeyen, ya da hissesi belirli bir seviyenin altına düştüğünde satmayan yatırımcı bunu belki büyük bir bedel ödeyerek anlamış olacaktır.

    koyduğunuz stop emiri, sizi piyasanın normal dalgalanmasında piyasadan atmayacak mesafede ama çok büyük zararlar verdirmeyecek şekilde olmalıdır.

    örneklendirecek olursak;

    100000 tl ile bir hisse aldığınızda, ne kadarlık bir zarar sizin kabulünüzdür? 3000 tl mi? 5000 tl mi? 10000 tl mi?

    veya;

    %5, %10 ya da %20 mi?

    veya;

    1 lot için 23 400 tl ödediğiniz hissenizin aşağı yönlü fiyatı kaç olursa bu risk sizin için kabul edilebilir? 23100 tl mi? 22 400 tl mi? 21 200 tl mi?

    stop-loss oldunuz ve hissenizin fiyatı tekrar yükseldi ne yaparsınız?

    bunun cevabı yine sizin hisseyi seçerken belirlediğiniz kriterde saklı. bu hisseyi neden seçmiştiniz?

    destek noktasında mıydı?

    direncini mi kırmıştı?

    büyük oranda kârlılık mı bekleniyordu?

    herhangi bir yatırım yapması mı bekleniyordu?

    ......... gibi belirlediğiniz kriteri sorgulamalısınız.

    borsada dikkat edilmesi gerekenler pek çok dinamik söz konusu, dolayısıyla seçiminizde bu dinamikleri iyi analiz etmelisiniz.

    stop-loss emirlerindeki amaç, bu dinamiklerde beklenilmeyen değişimlerde daha fazla zarar etmenizi engellemektir.

    not: stop-loss konusunun mantığı kısaca özetlenmeye çalışıldı. lütfen daha fazla araştırınız.
    bol kazançlar.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap