3 entry daha
  • vücut tarafından emilim yüzdelerinin hayvansal proteinler kadar yüksek olmaması dışında kalite sorunları da bulunan protein türüdür. hayvansal proteinlerle bitkisel proteinlerin kaliteleri birbirinden farklıdır. kalite söz konusu olduğunda bitkisel proteinler kesinlikle hayvansal proteinlerle karşılaştırılamaz.

    zira boy uzamasma neden olan lisin, kas gelişimine neden olan metionin, sinir sistemi gelişiminden sorumlu olan valin, kan hücrelerinin çoğalmasından sorumlu olan histidin ve arjinin amino asitleri daha bol miktarda ve eksiksiz olarak hayvansal kökenli gıda maddelerinde yani et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, balık ve deniz ürünleri, kanatlı ve yumurta ürünleri ile av hayvanlan etlerinde bulunur. bitkisel kökenli proteinler kalitesizdir demek istemiyorum. bu tür bir ifade de tamamıyla yanlış olur. sadece vücudun güçlenmesi ve gelişimi için gerekli olan proteinlerin hayvansal kökenli gıda maddelerinde bitkisel kaynaklı olanlara kıyasla daha bol olduğunu belirtmeye çalışıyorum. bu nedenle hayvansal yağlar ve hayvansal proteinler almamız gerekmektedir.

    ayrıca bitkisel gıda maddeleri yani tahıl, sebze, baklagil ve meyvelerde bulunan sap, dal, kabuk gibi sindirilmeyen lif kısımlarının, aynı gıdalarda bulunan bitkisel proteinleri bağlama ve onların sindirimine engel olmaları şeklinde bir etki de söz konusudur. bu nedenle bitkisel proteinler hiçbir zaman hayvansal proteinler kadar sağlıklı ve bol oranda mide ve bağırsaklardan emilememektedir. sadece bu kadarla da kalmamakta özellikle yoğurt suyu ve peynir suyunda ayrıca sütün su kısmında yer alan beta laktoglobulin, alfa laktalbumin, laktoferrin ve immunoglobulin şeklindeki dört özel protein madde bulunmaktadır ki bu maddeler bağışıklık hücrelerinin çoğalarak vücudun hastalıklara karşı savunulmasında gerçekten son derece büyük rol oynar.

    edit:

    öte yandan, <<vücudumuz için gerekli bazı amino asitlerin eksik olmasından dolayı, bitkisel proteinlerin hayvansal proteinlerden düşük olduğu iddiası topyekün temelsizdir. tüm bitki proteinleri, farklı miktarlarda tüm temel amino asitleri içermektedir.>>

    kaynak:
    http://www.timinvermont.com/fitness/vegprotn.htm
    http://www.livestrong.com/…gans-lack-in-their-diet/

    zorunlu edit:

    gelen kutusu » @bartolomeo vanzetti
    attığınız kaynakta (http://www.timinvermont.com/fitness/vegprotn.htm) vegan diyetin üstüne bir şey alınmalıdır vs. yazmıyor. "insanın protein gereksinimleri, proteinleri birleştirmek veya her bir yemek için yiyecekleri dikkatli bir şekilde seçmek için özel bir çaba gerektirmeden vejetaryen bir diyetle kolayca karşılanabilir." makalenin doğrudan özeti bu

    ben mi yanlış anlıyorum entry'nizi? neden ihtiyacımız olsun o zaman hayvansal proteine?

    bartolomeo vanzetti iyi ki uyarmış, 10 yıl önce nasıl böyle bir sonuca varmışım, 2014'de revize ederken niye hatamda ısrar etmişim hiç anlamıyorum.

    cevaben buradan kendisine bir hatamı düzeltme fırsatı verdiği için teşekkür etmek isterim.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap