• metal müziğin de kendi içinde alt türleri olduğundan muhtemelen bihaber, tüm metal müzik külliyatını "gürültülü" müzikten ibaret sanan insanların yanılgısıdır. metal müziğin örneğin progressive metal, doom metal, melodik power metal ve tabii ki senfonik metal gibi dallarının ne kadar zarif ve güzel olduğunu, genellikle bu türlere ait örnekleri ilk kez duyduklarında "aa metal böyle bir şey olabiliyor muymuş, biz hep dışdış cıvıcıvı bir şey sanıyorduk, bu ne güzelmiş, dinlenir bak bu," diye fark ederler. iki yıl kyk yurdunda kalmış, daha sonrasında birkaç kez öğrenci evi değiştirmiş, birçok ön yargılı dinleyiciye hayatının ilk metal müzik örneklerini dinletmiş biri olarak söyleyebilirim, pek çoğu kendine göre seçilmiş bir örneğe gayet iyi tepki veriyor, blind guardian ve epica çoğu kişiye çok kolay dinlenebilir geliyor, epica duyanlar genellikle şebnem ferah'tan gelen bir kulak alışkanlığıyla soprano vokali kabul ediyor ve müziğin yapısını yadırgamıyor, apocalyptica gibi, anathema gibi geçiş gruplarını da kolay dinlenir buluyor.

    ama hiç kendi dişine göre ve göreceli olarak kolay dinlenebilecek bir grupla karşılaşmamış olan sıradan bir pop dinleyicisi, ya da "kulağıma hoş gelen her şeyi dinlerim" dinleyicisi, arabesk ya da fantezi dinleyicisi, metal müziğin her zaman kaba saba adamlarla, gitarın distorsiyonunun köklenerek, davullarla gümbür gümbür ses çıkarılarak, böğürülerek yapılan bir müzik olduğunu düşünüyor. yanılgıları "hı öyle, sen ne anlarsın hıyar," diye değil, "öyle olan türleri de var ama bazı türleri, bazı şarkıları sen de dinlesen seversin bir ara dinleteyim," diye düzeltebiliriz, gerek görürsek. gerek de aslında yoktur ama belki ortak alanda zorunlu vakit geçirdiğimiz insanlara belki bir iki örnek dinletilebilir işte, gerçekten ilgilenirlerse. gerçekten ilgilenmeyip "ya bırah, satanik mi nedir bunlar, bitli metalciler, kedi de gesiyonuz mu ahuahua..." seviyesinde olan insanla da zaten uğraşmayın yaşınızı başınızı almışsanız bir zahmet.

    editle gelen ek: bak, çoğu kişi ballad da sever şimdi aklıma geldi. helloween, savatage gibi grupların da kimi balladları metal müzik ön yargısı kırmak için kullanılabilen diğer örneklerdendir, iyi bir ballad'a kimse hayır diyemez, arabesk dinleyicisi bile kendine yakın bulur bir yerde.
  • hahahah bak şurdan git :)
  • olmayandır. 25 yıldan fazladır metal müzik dinliyorum, 40 yaşımı aştım. çeşitli müzik türlerinden çok severek dinlediğim parçalar olsa da hiçbiri beni metal ve rock müzik kadar iyi hissettirmiyor.
  • tamam amk doğru tespit. zaten ben gitarın o gürültüsünü seviyorum. no more tears gibi mesela.
  • pembe erkekler ağlamış git tuğkan dinle kanka

    (bkz: tuğkanda güzel sinir etmek için dedim.d)
  • elektronik sesle cızırtının çiftleşmesinden ortaya çıkan müzik türü için yapılan uygun tanımdır.

    en iyi rock veya metal şarkı bile elektronik seslerin üst üste binip kulak bellemesinden başka bir şey değildir esasen. sanatsal olarak hiçbir şey barındırmıyor. şarkılardaki sözlerin derinliği desen ormanda iğne aramak gibi bir şey. toplumda farklı görünmek için kendinize şu eziyeti çektirmeyin, metallica t-shirt'ü karı kız düşürmüyo artık.

    ayriyeten şu müziği sırf marjinal olmak için dinleyen tipler gidip rap'e autotune üzerinden sallaması çok komedidir. dinlediğinizden bi sik anlamadığınızı gösterir bu mesela, çünkü popüler metal ve rock müzik direkt olarak elektronikten oluşur. siz ise direkt sese yapılan efektten vuruyorsunuz.

    müzikte ses yeteneği aramam kulağa hoş geldiği müddetçe autotune'un anası da sikilebilir ama normal bi insan bu müziğe hiçbir şekilde katlanamaz baba. müziğin %95'i random çalınan sikko gürültülü gitardan oluşuyor.
  • black ya da thrash metal gibi bazı türleri için katıldığım önerme. kısa kısa, kesik kesik gitarlar, aşırı hızlı tempoda bateri filan insanın beynini seviyor. mis gibi orta çağ esintili senfonik metal ve benzerleri varken kuru gürültü dinleyenin kendine ve çevresine saygısı yoktur.
hesabın var mı? giriş yap