• uda uygulama konusunda calismalarda bulundugum fakat simdiye dek pek de basarili olamadigim hos bir teknik.

    yıllar sonra gelen edit: uda uymaz kardeşim bu. teller metal değil, elektronik destek desen zaten yok. ses mes çıkmıyor. yapıyorum diyen de gözüme gözükmesin. kalbini kırarım.
  • sviip piking yaparken gitarımızın sap manyetiğini kullanmamız gerekir. çünkü bu kadar ince bir el işçiliğinde köprü tarafındanki manyetikten kirli sesler çıkabilir.
    onun dışında her türlü hız gerektiren durum için geçerli olan altın kural "yavaş çalmak" burada da geçerlidir. ne kadar yavaş çalışırsanız o kadar hızlanırsınız arkadaş bu dünyanın düzeni böyle kurulmuş.
    bir de çalışmaları kaydedip dinlemek de gereklidir.. netlik, seslerin birbirine girip girmediği, gereksiz mutinglerin olup olmadığı en iyi bu yolla anlaşılır. çünkü insan çalarken aynı zamanda ses kalitesine çok iyi odaklanamaz.
    yahu zaten çok da elzem bir şey değildir neo-klasik falan çalmıyorsanız. babalar gibi alternate picking bilin dünyayı fethedebilirsiniz. işte şu aşağıda görülen la minör arpejyosunu hızlı ve temiz çalabilmek yeter de artar bir çok durumda..

    e---------------12---17---12-----------
    b---------13------------------13--------
    g----14---------------------------14----

    hiç görülmüş mü eric clapton'un, david gilmour'un sweep picking yaptığı?
  • yngwie malmsteen in cokca kullandigi kulaga cok hos gelen,bir supurme hareketinde yaklasik 15-16 nota cok hizli birsekilde basilabilinen kanimca iyi yapabilmek icin cok ama cok calisilmasi gereken sik gitar teknigi.ayrica bu konuda turkiye de serdar oztop cok basarilidir
  • diyorlar ki muhammed suiçmez bu tekniği yalamış yutmuş bir gitaristtir.

    bunu diyenler şu bkz'ı da veriyor: (bkz: necrophagist)
  • frank gambale bu konuda cok basarili bir egitim videosu cikarmistir zamaninda. alternate picking ve sweep picking tekniklerini birlestirerek gitaristler icin yeni ufuklar acmistir seksenli yillarda. anlattigi basit mantigi kaptiktan sonra gitar calisiniz alternate ve sweep arasinda gider gelir. eliniz (daha dogrusu beyniniz tabii ki) yavas yavas (duruma gore) daha kolay olan teknigi uygulamaya alisir zamanla. tabii iki teknigi birlestirmeden once ikisini de iyice calismis olmak isinizi cok kolaylastiracaktir.

    entry'yi yollamadan once ekleme: yillar once guclukle bulup bilmemkac harclik parami yatirdigim bu videoyu (tabii butun derslerin oldugu bir vcd'ydi o) su an kolayca youtube'de bulabilmek gunumuzdeki gencligin onundeki sonsuz firsatlari nasil da guzel ifade ediyor. uhu uhu...

    http://www.youtube.com/watch?v=jtx4zkxg-uu
  • nasıl yapılmayacağını görmek için güzel örnekler vardır youtube adlı güzide sitede

    örneğin, ne yazık türk olduğunu öğrendiğim bu gitarist amcanın amansız çabası:
    http://www.youtube.com/…ejx9zjsfnxq&feature=related

    30. saniyede başlayan rezalete ben 10 saniyeden fazla dayanamadım hepsini izleyebilenlere allah akıl sağlığı versin...

    nasıl yapılacağına gelince tonla örneğimiz var aslında ama ben favorimi koyayım:

    http://www.youtube.com/watch?v=txw5ryaaym4#t=0m34s

    jeff amcamızın periler gibi süzülen sol eline bakmaktansa sağ elini taklit etmeye çalışırsanız (telleri nasıl susturduğuna dikkat) daha başarılı olursunuz.
  • tıpkı bas gitardaki slap tekniği gibi olur olmaz her yerde kullanılarak ayağa düşme tehlikesi yaşayan, kulağa son derece hoş gelen bir tekniktir. jason becker, yngwie malmsteen, michael angelo ve daha niceleri bu tekniği kullandıysa da, zannımca bir grup ortamı içindeki en kısa ve hoş örneklerinden biri, judas priest'in painkiller şarkısındaki solonun başıdır.
  • alternate picking bu teknigin alternatifi bile olamaz. avenged sevenfold'un the wicked end veya seize the day sweep kisimlarini alternate picking ile calana tam 100 bin lira veriyorum. her iki teknikte ayri ayri gereklidir. ayrica adam gibi sweep en az 4 telde olur. adam gibiden kasit nedir? guzel melodik bir ses cikmasidir tabii. 5 telle abartip, 6 telle olayi bitiren sarkilar da yok degildir.

    ayrica tele ustten veya alttan vurunca cikan sesler degistiginden hepsi bir yone dogru olan ses ile alternate picking yapildiginda gelen ses fark gosterecektir. yani sweep picking ile caldiginiz bir arpeggioyu alternate picking ile calarsaniz hafif bir degisiklik gosterecektir. bir de her iki teknikte de henuz a$madiysaniz ses arada kesiliyormus gibi gelir, oyle hissedersiniz.

    tele vurma gucunuz de bu durumu etkiler.
  • (bkz: turrrrrrrrrr) gitaristlerin hammaddesi
  • her telde calinacak tek nota olmasi suretiyle (birden fazla nota varsa "genellikle" hammer on veya pull off ile calinir ikinci nota) penayi hep ayni yonde bir supurge gibi hareket ettirerek bu notalarin hizli ve akici bir bicimde calinmasini saglayan teknik. genelde bu yontemle arpejler calinir.
hesabın var mı? giriş yap