• half life 3'ü burada bekleyeceğiz.
  • bir yılı 386 gün süren earth v2. 1400 ışık yılı ötedeymiş.
    http://www.nasa.gov/…oncept_comparisonwithearth.jpg
  • yeni dünya.
  • ısmi yine uçlu kalem ismi gibi olan gezegen.

    hayır adamlar ulan bizle taşak mı geçiyorsunuz amk dünyalıları diye gelip götümüzü kesse haklılar.
  • 4.5.2=40 yapar işlemini sağladığı için junior bahçelilerin olduğunu düşündüğüm gezegen. daha sonra gelen b harfi ise bunu doğrular nitelikte.
  • ismi kepler-452 olan güneş gibi bir g-type yıldızın çevresinde, bir yıllık dönüşünü 385 günde tamamlayan gezegen. ayrıca habitable zone'da bulunuyormuş.

    düzeltme *: şuan kepler teleskobuna gezegenin 1400 yıl öncesine ait yansımaları geliyor.

    ekleme: birkaç yazar arkadaştan mesaj aldığım için aşağıdaki bilgileri ekleme ihtiyacı duydum;

    bu gezegeni keşfeden araç bir uzay teleskobu. ismi kepler. diğer fırlatılan uydular gibi. şuan güneş sistemimiz içinde kendi yörüngesinde dönüyor o da.

    kepler teleskobu tarafından keşfedilen kepler-452b gezegeni dünyamızdan 1400 ışık yılı uzaklıkta. bu da en kolay haliyle şu demek; bilinen en hızlı şey ışığın uzay boşluğunda ilerlerken gerçekleştirdiği hızdır. ışık sadece 1 saniyede 300 bin km yol alır. bu da 1 yıl için 9.460.800.000.000 km yapar. yani kepler-452b dünyadan 1400 ışık yılı uzaklıkta denirken; 1400 x 9.460.800.000.000 km uzaklıkta olduğu ifade ediliyor.

    uzaydaki tüm cisimler (gezegenler, meteorlar, uydular, vs..) yıldızlardan aldıkları ışıkları uzay boşluğuna iletirler (yansıtırlar). teleskoplardan gördüğümüz görüntüler ise bu yansımaların teleskoplara ulaştıkları anki görüntüleridir. yani 1 ışık yılı uzaklıktaki bir gezegeni izliyorsak eldeki veriler, gözlemimiz sırasında onun 1 yıl önceki yansımasıdır.

    farzedelimki aynı dünyada ki gibi insalar orda da var olsalar ve şuan bize teleskopla baksalar onlar da bizim 1400 yıl önceki (ms. 600'lü yıllar) yansımamızı görürler.

    tabi sırf teleskoplar için geçerli bir durum değil bu. mesela sabah kafayı kaldırıp doğrudan güneşe bakarsak, (direk bakamıyor olsak da) biz onun 8 dk. önceki görüntüsünü görürüz.

    basitçe anlatmaya çalıştım.

    ek: kepler teleskobunun gözlem methodu daha farklı. kepler'in nasıl gözlem ve tarama yaptığını @dopermen #53445557 nolu entrysinde bahsetmiş.
  • şimdiye kadar yapılan en hızlı uzay aracı ile gidersek kabaca 30 milyon yıl sonra ordayız.
  • bizim güneşimizden daha yaşlı bir güneşe sahip gezegen.yaklaşık 6 milyar yaşındaymış.
  • gidilemeyecektir.
  • şu anda yaşayan hiçbir canlının ayak basmayacağını düşündüğüm, gelecek nesiller için umut vaadeden gezegen.
hesabın var mı? giriş yap