• ne

    mekik hareketi

    ne

    sopalı hareket

    ne

    yan mekik

    ne de

    kalça hareketi

    hiç biri bu bölgedeki yağları eritme hususunda bir işe yaramaz, çünkü "yanlar" olarak tabir edilen kısımda kas yok ama yağ birikmesi var, yanlarınızdaki yağlardan kurtulmanın 2 tane çaresi var;

    1- paranız varsa liposuction

    2- deli danalar gibi koşmak (o bölgede kas olmadığından koşarak genel kalori yakımı ile vücudun o bölgeden yağ (enerji) harcamasını sağlamak gerekli)

    ayrıca

    (bkz: bel bölgesindeki yağlar)
  • şeker ve türevleri, hamurişleri, ekmek, pirinç ve gazlı içecekleri bırakıp haftada 4 gün toplamda 6 saat yürüyerek yaza kadar başarılabilir.
  • vücut genelindeki yağ oranını düşürerek yapılabilir.zira bölgesel yağ yakımı hayalden ibarettir
  • aylarca aç kaldım, spor yaptım. erkek halimle ağladığım bile oldu. tam tamına 33 kg verdim. spora devam ettim ama şu belimdeki simidi yok edemedim. yok etmeyi bırak, küçülttüm dahi diyemem. bakıyorum insanlar belini sıfır beden yapmış.

    yok mu arkadaşlar bunu bir çaresi? yok mu bir babayiğit? hadi be! ne olur be! biriniz de çıkın sevinçten ağlatın bizim gibi çaresizleri.

    edit: koskoca spor yaptım yazmışım oraya. hem de ilk cümlemde. adam hala spor salonuna gitmeyen korkak bilmem ne.

    edit 2: çok fazla öneri geliyor. hepsini bu akşam araştırıp en mantıklı olanları buraya detaylı şekilde yazacağım. benim gibi garibanlar faydalansın en azından.

    edit 3: gelen tüm önerileri değerlendirdim ve size tamamını yazıyorum. içlerinde kafama yatan da oldu, hiç mantıklı gelmeyen de. sizler de görüp kendiniz değerlendirin diye aşağıya sıralıyorum.

    1. liposaction: cerrahi müdahale ile bölgesel yağlardan kurtulma yöntemi. belki aranızda tercih edecek olanlar vardır ancak ben sağlıklı ve doğal yolları tercih etmek istediğim için pek uygulama taraftarı değilim.

    2. glüten alerjisi olma ihtimali: bir yazar arkadaş böyle bir alerjiden kaynaklı böyle bir sorun olabileceğini söyledi. araştırdığımda ise "en yaygın glüten alerjisi belirtileri depresyon, asabiyet,halsizlik ve ani kilo değişiklikleridir. sindirim sorunları mide ağrısı, şişkinlik, kabızlık, kramp gibi sinyaller veriyor ve otoimmün bozukluğu olanlar arasında da yaygın olarak görülüyor." şöyle bir cümle ile karşılaştım. belki bende değil ama bazı yazar arkadaşlarda böyle bir sorun olabilir.

    3. bölgesel zayıflama makineleri: estetik kliniklerde bulunan bu makineler ile belirli bir seans sayısı ile kurtulmak mümkünmüş. araştırdım ve böyle bir şeyin mümkün olduğunu gördüm. her ne kadar cerrahi bir müdahale olmasa da doğal olmasından yana olduğum için yine tercihim değil.

    4. vücut tipini belirleyerek spor yapma: yine bir yazar arkadaşın şu "endomorf, ektomorf ve mezomorf olarak vücut tipleri ayrılıyor. bu vücut tiplerine göre herkesin vücudundaki yağ birikimi, kas oluşumu farklılık gösterebiliyor. araştırabilir, vücudun hangi tipe giriyorsa ona göre spor ve diyet programını oluşturabilirsin." cümleleri ile önerdiği yöntem diyelim. çok faydalı olduğunu düşünüyorum. bu konuda da araştırma yaptığımda kendimin endomorf vücut tipi ailesine mensup olduğunu gördüm. buna göre bir spor ve diyet listesi oluşturarak bu bölgeden kurtulmak mümkün duruyor. siz de kendi vücut tipinizi belirleyerek sonuç elde edebilirsiniz.

    5. survival mod: bu da vücudu şoka uğratarak yapılan ve hızlı yağ yakmanızı sağlayan bir yöntem. 2'ye ayrılıyor. 1. prolonged fasting: bu 48 - 72 saat arasında aç kalarak vücudun bağışıklık sistemini güçlendiren, joker hücreler üretilmesine olanak sağlayarak vücudun kendisini onarmasına olanak sağlayan süreç. bu süreçte su içiliyor tabi ki. sadece yemek yenmiyor. 2. intermittent fasting: bu da yine aç kalmaya yönelik bir yöntem. günde 16 saat aç kalarak veya haftada 2 gün aç kalarak gibi yöntemleri mevcut. bana pek mantıklı gelmedi. belki size mantıklı gelebilir diye ekledim.

    6. yüzmek: bu sorunu yaşayanlar defalarca duymuştur. gerçekten çok faydalı olduğu söyleniyor. tüm kasların çalışması gibi avantajları olduğu için düzgün bir şekilde beslenerek ve yüzerek bu bölgedeki yağlardan kurtulabiliriz. benim hidrofobim olduğu için yapmam imkansız. yine değerlendirebilirsiniz.

    7. ip atlama: yine bunu da bir çok kişiden duymuşsunuzdur. gerçekten faydalı olabilir. bunu da beceremediğim için uygulamayı pek tercih etmiyorum.

    ve son olarak söyleyeceğim şey benim aklıma en çok yatanı ve benim kesinlikle yapacağım yöntem.

    8. chloe thing: yine bir yazar arkadaşın önerisi. "işte aradığım bu!" dedim araştırırken. bel çevresini inceltmek adına youtube'da bir çok videosu olan bir hatun kişisi. gelen öneriler arasında en iyisi gibi duruyor. bu ablanın antrenmanlarını ve beslenme yöntemlerini uygulayıp çok iyi sonuçlar alanlar olmuş. sözlükteki (bkz: chloe thing) başlığında da before/after'ını paylaşarak çok güzel sonuçlar aldığını gösteren yazarlar mevcut. dediğim gibi kesinlikle en mantıklı geleni ve kesinlikle uygulayacağım yöntem budur. ayrıca #108590252 bu entry'de de yine bir takım bilgiler mevcut. videoları izleyip siz de detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. kendiniz de internetten detaylı araştırma yapabilirsiniz.

    umarım hepimiz bir gün istediğimiz bele kavuşuruz. ben artık üzerime giydiğim tişört yanlardan pırtlamış mı diye bakmak istemiyorum :( sizi seviyor ve bir gün sıfır bel olmanızı umuyorum. sağlıklı ve hoşça kalın :)

    edit: öneriler gelmeye devam ediyor. mantıklı olanları ekliyorum.

    9. soğuk lipoliz tedavisi: vücudun göbek, yan bölge, sezaryen doğum sonrasında oluşan alt karın, sırt, basen, bacak gibi bölgelerinde oluşan yağ birikimlerinin tek seansta %20 ile %40 oranında kalıcı olarak azalmasını sağlayan tedavidir. dediğim gibi cerrahi müdahaleleri tercih etmediğim için bunu da kendime uygulamayı düşünmüyorum. tercih edenler olabilir diye ekledim.

    10: clenbuterol: bunu eklememin nedeni kullananlar varsa acilen bıraksın diye. bir çeşit steroid. kalp atışını hızlandırarak vücudun hızlı yağ yakmasını sağlıyor. kalp krizinden genç yaşta ölmek istemeyenler harici kullanabilir.
  • aç kalmakla gerçekleştirmenin mümkün olmadığı eylem.
  • aç kalıp kilo verirsin ancak şekilli bir vücuda sahip olamazsın. bel ve karın bölgesindeki yağlar kısmi kardiyo ve ağırlık çalışmakla erir. ayrıca beslenmene de dikkat edeceksin. protein ağırlıklı besleneceksin. enerji ihtiyacını karşılamak için alacağın karbonhidrat miktarını ölçüp spor yaparak onu tüketeceksin. fazla kas fazla enerji ihtiyacı demektir. yağ yakımı o zaman başlar. bel bölgen de incelir.

    ekleme: vücut yağ yakımını çalışırken yapmaz. günlük rutin içerisinde yapar. yani spor yaparken karbonhidrat ihtiyacın var, aldığını sporda harcayacaksın. vücut günlük "rutininde" -eğer karbonhidratın depolanmasını engellediysen- kasların enerji ihtiyacını yağlardan karşılar. aç kalıp spor yaparsan vücut halsiz düşer göbek bölgesi yağlarını en kötü anlar için saklar, yani yağ tutar. bu şekilde ideal kilonda oluşan göbek bölgesi yağlarını yakamazsın. ideal kilonu kas lehine dengelemen gerekir. spor için karbonhirat bulunduracaksın. kalan zamanında vücut gelişimi arttıkça enerji ihtiyacı yağlardan karşılanacak. karbonhidratın depolanmasına sebebiyet verirsen kısır döngüye girersin.
  • bel çevresi yağlanma olası karaciğer sorunları için de bir uyarıdır. saat 18 sonrası yenmemelidir.
  • vücuttaki en inatçı yağ deposudur, ip atlamak etkilidir, süreç biraz uzun olsa da mutlu son muhakkaktır...
    bölgesel zayıflama metotları ile ilgili reklamlar hikayedir, bölgesel zayıflama mümkün değildir...
    zayıflamak için ip atlamak, koşmak, bisiklet, yüzmek iyi birer antrenmandır ancak beslenme de bu süreçte düzgün ve disiplinli olmalıdır...
  • ayşegül çoruhlu'ya göre tek çözüm akşam açlığıdır. istediğiniz kadar spor yapın, akşam açlığı olmadan erimez demişti bir programda. 17:00'dan sonra yemek yemeyin diyor.

    not: doğru mudur, bilimsel bir dayanağı var mıdır bilmiyorum. sadece başlığı görünce aklıma geldi yazdım.
hesabın var mı? giriş yap